Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl en radikal karar olarak eğitim sistemini kökten değiştirdi. Yeni müfredatı müjdeledi. Yeni müfredat ile birlikte öğrencilerin ders kitaplarından eğitim anlayışlarına, sınıf içerisindeki hal ve hareketlerine kadar hemen her şey değişmiş oldu. Öte yandan bakanlık tüm eğitim camiasında ilgilendiren önemli kararlar da aldı.
Alınan bu kararlar yalnızca öğrencileri değil öğretmenleri, velileri dolaylı yoldan eğitim çevresini etkileyecek bir dizi yenilikleri de beraberinde getirdi. Örneğin; okullarda güvenliği sağlayabilmek ve karmaşıklığı önleyebilmek için alınan kısıtlayıcı görüşme kararı randevu sistemini hayata geçirmeyi zorunlu hale getirdi.
İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencileri için Tedbirler Alındı!
Okul müdürü veya öğretmen görüşmeleri dijital ortama taşınmış oldu. Karneler değişti. Bu durum öğrencileri de doğrudan etkiledi. Ortaokul öğrencilerinin karnelerine sosyal etkinlik alanı eklendi.
Öğrenciler ara tatilden döndükleri andan itibaren bu yenilikleri uygulamaya devam edecek. Örneğin; Türkçe dersinin baraj puanı 70'e çıkarıldı. 9. sınıf öğrencileri 4 ders ve üzerinde zayıf olduğunda sınıf tekrarına kalabiliyor. Öğrenci en fazla 3 dersten başarısız olduğunda sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebiliyor.
Bakanlık talimatıyla ortak yazılı uygulaması geçtiğimiz yıl ilk kez denendi ve açık uçlu soru dönemi resmen başlamış oldu. Derslerde cep telefonu kullanımı ile ilgili belirli sınırlamalar getirildi. Merdiven altı kurslar tamamen yasaklandı.
Okul müfredatı dışında farklı kaynaklara veya kurslara gidilmemesi istendi. ÖSYM ve Milli Eğitim YKS için ilk kez ortak çalışma başlattı.
Öğretmenlerin sosyal medyayı kullanırken daha çok dikkatli olması gerektiğine dair vurgulama yapılarak öğretmenlerin ve öğrencilerin sosyal medyadaki iletişimleri sınırlandırıldı. Okulların son haftası ilk kez faaliyet haftası olarak ilan edildi. Bu sebeple öğrenciler tatile girmeden önce o son haftayı etkinlik yaparak kutlayabilecekti.
Meb Hocam / ÖZEL HABER