Ders dışı eğitim çalışmaları kapsamında açılan kurs çeşitleri halk eğitim merkezleri tarafından artık açılamayacak. Bu sebeple öğretmenlerin ders ve egzersiz çalışması kapsamında milli eğitim müdürlükleri üzerinden kurs açması mümkün olacak. Yapılan o açıklamada özellikle ders dışı eğitim çalışması yapacak öğretmenlere yer verildi.
Öğretmenlere ödenecek ek ders saat sayısı okulun bir ders yılındaki toplam ders saati sayısının %6'sını geçemeyecek. Eğer öğretmen ders dışı eğitim faaliyeti yapmak isterse ve ders sayısı branşlarına göre %6'lık dilimi geçiyorsa, eğitim öğretim yılı başında yapılacak ilk Öğretmenler Kurulu toplantısında hangi branşlarda ve etkinliğin hangi öğretmen tarafından yapılacağı belirlenmelidir.
Okulun bir ders yılındaki toplam ders saati sayısının %6'sını geçmeyecek şekilde belirlendikten sonra kurulda karar altına alınarak raporlaştırılmalıdır. Peki başka neler değişti?
İŞTE HEM DERS DIŞI EĞİTİM ÇALIŞMASI KARARI!
Aynı grup için yürütülen etkinlikte birden fazla üretmeye ders dışı eğitim çalışması için ek ders görevi artık verilemeyecek. Çalışmalar ders dışında yapılacak. Kesinlikle ders saatinde ya da boş derslerde yapılmayacak. Aylık programlarda çalışma saati ve yeri belirtilecek. Öğle saatinde çalışma yapılmayacak.
Yıllık programda belirtilen saatte yapılmayan çalışmalar okul idaresine yazılabileceği vermek kaydıyla uygun gün ve saatte yapılacak. Çalışmanın zamanında bir değişiklik olacağı zaman okul idaresine bilgi verilecek. Farklı sebeplerden dolayı yapılamayan çalışmalar için onay alınmak suretiyle telafi programı uygulanabilecek.
Öğretmenler çalışmalarını sabahçı ise öğleden sonra ya da hafta sonu öğlenci ise sabah ya da hafta sonu yapabilecek. Tam gün eğitim yapılan okullardaki çalışmalar okul dışında ya da hafta sonu yapılabilir. Çalışmaya katılacak öğrenci velisinden mutlaka öğrencinin çalışmaya katılabilmesi için izin belgesi alması isteniyor. Planlar 2+2+2 ya da 3+3 şeklinde yapılabilir.
Meb Hocam / ÖZEL HABER