2025 LGS ne zaman? Sınav başvuruları nasıl yapılacak?

2025 LGS ne zaman? Sınav başvuruları nasıl yapılacak?
2025 yılında düzenlenecek olan liselere giriş sistemi kapsamında düzenlenecek merkezi sınav ne zaman yapılacak? Sınav başvuruları nereden yapılacak?

LGS olarak değerlendirilen liselere geçiş sistemi kapsamında düzenlenen merkezi sınav her yıl Haziran ayında düzenlenir. Düzenlenecek olan söz konusu sınav neticesinde öğrenciler sıvav puanı ile öğrenci alan okullara yerleştirilir.

Peki 2025 yılında düzenlenecek olan LGS ne zaman düzenlenecek?

2025 yılında düzenlenecek olan LGS kapsamındaki merkezi sınav 15 Haziran tarihinde tüm ülke genelinde düzenlenecek.

Söz konusu sınav sonuçları ise 21 Haziran tarihinde açıklanacak. 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 20 Haziran tarihinde sona erecek. 2025 yılında düzenlenecek olan DGS 2024 yılında düzenlenen LGS gibi başvuruda bulunan öğrencilerin girebileceği bir sınav olacak.

Söz konusu LGS kapsamında düzenlenen merkezi sınav yine aynı şekilde aynı soru sayısı ve aynı süreler dikkate alınarak uygulanacak.

İki oturum hâlinde uygulanacak LGS kapsamındaki merkezi sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve oturumlar aynı gün tamamlanacak. Sınavın birinci oturumu, 50 soruluk sözel alandan oluşup süresi 75 dakika olacak. 40 soruluk sayısal alandan oluşan ikinci oturum ise 80 dakika sürecek.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.