2024 DHBT sınavı başvuru tarihi, sınav yeri ve tercih kılavuzu

2024 DHBT sınavı başvuru tarihi, sınav yeri ve tercih kılavuzu
2024 DHBT sınavı başvurusu DHBT sınav yeri, 2024 DHBT tercih kılavuzu hakkında genel bilgi…

Bu yıl DHBT sınavı için başvurular 9-15 Ağustos tarihinde gerçekleşecek. Başvuru tarihleri sırasında herhangi bir mazereti bulunduğu için başvuru tarihlerini kaçıran adaylar 22 Ağustos tarihinde açılacak geç başvuru ekranını değerlendirilebilir. 2024 yılı KPSS DHBT sınavı 22 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşecek.

Sınava giren adayların değerlendirilmesi ve sonuçların açıklanması 16 Ekim 2024 olarak ilan edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından din hizmetleri alanında görev almak isteyenlerin lisans, ortaöğretim ya da önlisans seviyelerinden mezun olması gerekecek.

2024 DHBT Sınav Başvurusu Nasıl Yapılır?

DHBT sınavından elde edilecek puan 1 yıl boyunca kullanılabilecek. DHBT sınavına katılacak her adayın kendi öğrenim seviyesine göre KPSS genel yetenek ve genel kültür sınavlarına da girmesi gerekecek.

2024 DHBT sınav başvurusu ÖSYM'nin aday işlemleri mobil uygulaması veya resmi internet sitesi üzerinden yapılabilir. 2024 DHBT tercih kılavuzu sınav sonuç ekranı açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından paylaşılacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.