2024 Öğretmen Ataması: Mülakat Sonuçları! Danıştay Kararı Belli Oldu

2024 Öğretmen Ataması: Mülakat Sonuçları! Danıştay Kararı Belli Oldu
Uzun süredir bekleniyordu. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarına paylaşılabilmesi için Danıştay'dan gelecek olan karar önemliydi ve beklenen o açıklama geldi. İşte konuyla ilgili merak edilen bazı ayrıntılar

2024 öğretmen ataması bu yıl ilk kez gecikti. Eylül ayı öğretmen ataması yapılmadan başladı. Söz konusu gecikmenin sebebi öğretmen atamalarında mülakatın %50 etkili olması kararıydı.

Siyasi partiler ve sendikalar tarafından açılan dava mahkemede görülüyordu. Danıştay'dan gelecek olan haber bekleniyordu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Danıştay'dan gelecek haberin ardından “süreci hızlı şekilde tamamlayacağız” açıklamasında bulunmuştu.

Danıştay öğretmen mülakatları ile ilgili kararının sonunda verdi. Bakanlığın %50 KPSS %50 mülakat puanı şeklinde geçerli olan yeni uygulaması Danıştay tarafından kabul gördü mü?

Danıştay Açılan Dava İçin Ne Karar Verdi?

Aktarılan bilgiye göre Danıştay kararını verdi. Yürütmeyi durdurma davalarını reddetti. Ancak şuan için dava hakkında bir esas sonuç çıkarılmadı. Esas sonucun açıklanması ile birlikte mülakat sonuçları açıklanacak ve öğretmen atamaları tamamlanacak.

Bu müjdeli haberin ardından resmi bir açıklama yapılması ve Danıştayın esas sonuçları paylaşması bekleniyor. Ancak şu an için bu konuda şunu net olarak söyleyebilmek mümkün; Danıştay kendisine açılan davaları reddetti.

Bu sebeple mülakat süreci sorunsuz şekilde yeniden bir uygulama yapmaya gerek kalmadan birkaç gün içerisinde tamamlanabilecek.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.