2024 Ortak Sınav uygulaması nasıl yapılacak?

2024 Ortak Sınav uygulaması nasıl yapılacak?
2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 1. ortak sınavına girecek öğrencilerin bilmesi gereken kritik detaylar…

Ortak yazılı sınav uygulamasına tabi tutulacak 6. sınıf ve 9. sınıf öğrencilerinin sınava girmeden önce bilmesi gereken önemli detaylar sınavın uygulanması konusunda tüm aşamaları içeriyor. Ortak yazılı sınavlarda sorulacak sorular bu yıl ilk kez açık uçlu olarak uygulanacak.

Ortak sınava kimler girebilir?

6. sınıfların Türkçe ve Matematik dersi ile 9. sınıfların Türk Dili Edebiyatı ve Matematik dersleri ortak olarak uygulanacak. Ortak yazılı sınavlar il/ilçe genelinde, Bakanlık tarafından ülke genelinde ve okul genelinde uygulanacak.

Sınav sorularını kim hazırlıyor?

Ortak yazılı sınav uygulaması için sınav soruları Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanıp okullara iletilecek. Sınav uygulaması okulda öğretmenler tarafından yapılacak.

Sınavları kim okuyacak?

Sınavın değerlendirilmesi okul ya da Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlükleri tarafından yapılacak. Ortak yazılı sınavların soru ve cevap anahtarlarını;

  • Ülke genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlar için Bakanlıklar

  • İl geneli ortak yazılı sınavlar için Ölçme ve Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü

  • İlçe geneli ortak yazılı sınavları için ilçe sınıf/alan zümreleri

  • Okul geneli ortak yazılı sınavlar için eğitim kurumu sınıf/alan zümreleri

Ortak sınav sonuçları ilanı

Ortak yazılı sınav soruları herhangi bir ders kaynağından değil okulda öğretilen ders kitapları ve kazanımlara göre hazırlanacak. Ortak yazılı sınav sonuçları herhangi bir şekilde okulda toplu bir liste olarak paylaşılmayacak. Okul, sınıf ya da şube karşılaştırması yapılmayacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.