2024 ALES Başvuru Ve Sınav Takvimi Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

2024 ALES Başvuru Ve Sınav Takvimi Başvurular Ne Zaman Yapılacak?
2024 ALES Başvuru Ve Sınav Takvimi Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

2024 yılı ALES-1 (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) için başvuru tarihi merak ediliyor. 4 yıllık lisans mezunu olan ve yüksek lisans yapmak isteyen binlerce aday, 2024 yılı ALES sınavı için başvuru ve sınav tarihlerini merakla bekliyor.

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından yayımlanan takvimde ALES sınav tarihleri belli oldu. Peki, ALES için başvurular ne zaman başlayacak?


Binlerce üniversite mezunu aday 2024 ALES-1 başvuru ve sınav tarihlerini merak ediyor. Sınava katılmak isteyen binlerce üniversite mezunu aday tarafından sorgulanıyor. 2024 yılının Nisan ayında yapılacak olan ALES- öncesi başvuru tarihlerini kaçırmak istemeyen adaylar ÖSYM tarafından yayımlanmış olan takvimi yakından takip ediyor.

Şu an için merak edilen konu 2024 yılı ALES başvuruları ne zaman yapılacak?


ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre;

01 Mart 11 Mart 2024 tarihlerinde ALES-1 sınavı için başvuru süreci başlayacak.
ÖSYM 2024 YILI ALES SINAV TAKVİMİ

ALES-1 (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 21 Nisan Pazar günü yapılacak, sınav sonuçları ise 10 Mayıs Cuma günü açıklanacak.

ALES-2 için başvurular 3 Haziran tarihinde başlayıp 12 Haziran tarihinde sona erecek.

ALES-2 sınavı 28 Temmuz günü gerçekleşecek olup, sınav sonuçları ise 16 Ağustos’tan itibaren erişime açılacak.


2024 yılının son sınavı olan ALES-3 sınavına başvurular 1 Ekim ile 9 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Sınav tarihi olarak 17 Kasım tarihi takvimde yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.