2023-2024 Açık Öğretim Lisesi (AÖL) Sınav Ders Geçme Notu Kaç?

2023-2024 Açık Öğretim Lisesi (AÖL) Sınav Ders Geçme Notu Kaç?
2023-2024 Açık Öğretim Lisesi (AÖL) Sınav Ders Geçme Notu Kaç?

Açık Öğretim Lisesi sonuçları açıklandı. MEB tarafından gerçekleştirilen sınava milyonlarca öğrenci katıldı. İlk dönemin bitmesi ile birlikte tatile giren öğrenciler Açık Lise (AÖL) sınav ders geçme notunu merak ediyor.

2023-2024 AÖL Açık Öğretim Lisesi Geçme Kredisi Değişti Mi?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavlarını binlerce öğrenci katılım sağladı. Sınavlar ilk dönemde 23 Aralık ile 24 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. Ara tatile girilmesi ile birlikte binlerce aday sınav sonuçlarını araştırıyor.

Bunun yanı sıra Açık Lise geçme kredisi de merak ediliyor. (AÖL) Açık Öğretim Lisesi sınav ders geçme notu değişti mi? Bilinmesi gereken tüm detayları sizler için araştırdık…

Zorunlu olan ortak derslerden üç kız sınava girilmesine rağmen başarısız sayılan öğrenciler bu derslerden muaf tutuluyor. Bu dersler arasında Türk Dili Edebiyatı, Dil ve Anlatım dersleri hariç tutuluyor.

Bu derslerin haricindeki derslerden, sözü edilen durum gerçekleştiğinde zorunluluk ortadan kalkıyor. Fakat bu durumda olan öğrenciler şayet gerekli kredi miktarın tamamlamadıkları durumda muaf olunan dersi seçme imkânına da sahiptir.

Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan tüm öğrenciler mezun alabilmeler için mezuniyet kredisi olan 170 krediyi tamamlamaları gerekir. Örgün eğitimden ayrılarak tasdikname ile başvuruda bulunan öğrenciler başvuruda başarılı oldukları derslerden muaf olurlar.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.