2024 YÖKDİL/1 Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte Beklenen Tarih

2024 YÖKDİL/1 Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte Beklenen Tarih
Sınavda, İngilizce dilinde fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler; Arapça dilinde ise sadece sosyal bilimler alanında sorular yer alacak. Adaylara 80 soruyu cevaplamaları için 180 dakika süre verilecek. YÖKDİL sınav sonuçları, alınan puanların 5 yıl geçerliliğiyle birlikte 15 Mart 2024 tarihinde ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden ilan edilecek. Adaylar, sonuçları TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.

2024 YÖKDİL/1 sınavına katılacak adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. ÖSYM'nin belirlediği takvime göre, sınav sonuçlarının duyurulacağı tarih belli oldu. 25 Şubat Pazar günü Türkiye'nin 81 ilinde ve yurtdışındaki Lefkoşa ve Bişkek'te düzenlenecek sınav, 89 merkezde gerçekleşecek ve sabah 10.15'te başlayacak. Sınav, 13.15'te sona erecek ve engelli adaylar için ek süre sağlanacak.

2024 YÖKDİL/1 Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte Beklenen Tarih

Sınavda, İngilizce dilinde fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler; Arapça dilinde ise sadece sosyal bilimler alanında sorular yer alacak. Adaylara 80 soruyu cevaplamaları için 180 dakika süre verilecek.

YÖKDİL sınav sonuçları, alınan puanların 5 yıl geçerliliğiyle birlikte 15 Mart 2024 tarihinde ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden ilan edilecek. Adaylar, sonuçları TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.